Warszawa, Katowice, Trójmiasto – to lokalizacje, w których planujemy przeprowadzić kolejne szkolenia z cyklu „Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes”. Zapisy ruszyły. Liczba miejsc ograniczona.
Program szkolenia:
-
Eko-rynek w pigułce
- Ekologiczna produkcja rolna
- Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
- Certyfikacja i kontrola produkcji
- Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)
- Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
-
Eko-rynek w liczbach
- Polski i światowy rynek produktów ekologicznych
- Struktura eko-rynku w Polsce
- Badania konsumenckie
- Najważniejsze trendy rynkowe
-
ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych
- Audyt „0”
- Przygotowanie firmy do audytu
- Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)
- Podwykonawstwo
- Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne
-
Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych
- Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów
- Proces ustalania cen sprzedaży
- Budowa kanałów dystrybucji
- Sprzedaż zagraniczna
-
Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych
- Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi
- Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów.
- Promocja sprzedaży.
- Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów
- Targi, konferencje
-
Podsumowanie, pytania i dyskusja.
Prowadzący:
Karol Przybylak – redaktor naczelny Biokuriera – pierwszego periodyku na rynku polskim poświęconemu tematyce ekologicznej. Ceniony ekspert w zakresie budowania procesów komunikacji, promocji i reklamy na rynku produktów ekologicznych. Organizator wielu szkoleń i seminariów poświęconych branży ekologicznej.
Mariusz Florek – niezależny konsultant w zakresie podnoszenia efektywności sprzedaży w przedsiębiorstwach. W ciągu blisko 20-letniej działalności zrealizował kilkadziesiąt projektów doradczych, w tym kilka w branży spożywczej. Współwłaściciel firmy produkującej żywność ekologiczną.
Miejsca:
Warszawa, termin: 22.11.2018r ZAPISZ SIĘ
Katowice/Kraków: 29.11.2018r ZAPISZ SIĘ
Trójmiasto, termin: 6.12.2018r ZAPISZ SIĘ
Inwestycja (dla 1 osoby):
535 zł netto + podatek VAT (658,05 brutto) – przy wpłacie do dnia 5.11.2018r.
595 zł netto + podatek VAT (731,85 brutto) – przy wpłacie od 6.11.2018r. do dnia szkolenia.
Cena szkolenia obejmuje:
- przerwy kawowe,
- lunch,
- materiały szkoleniowe,
- certyfikat.